„Do sklepu chodzę tylko po sól”

W czasie trwającej od miesięcy pandemii ciężką próbę przechodzą właściciele gospodarstw agroturystycznych, lokalni producenci żywności, restauratorzy. Chroniczny brak klientów zabija świetnie prosperujące do niedawna biznesy. Czy istnieje sposób na to, by z covidowego kryzysu wyjść obronną ręką? Piotr Lenart, propagator idei szlaku kulinarnego „Niech Cię Zakole”, przekonuje, że jest to możliwe.

Czytaj więcej: „Do sklepu chodzę tylko po sól”

„Kompetencje dla Branży Turystycznej i sektora żywności wysokiej jakości” – zadania Anty-Covid

Projekt szkoleniowy jest skierowany do mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw z sektora żywności wysokiej jakości (PKD. C. 10) z siedzibą na terenie całej Polski.
Proces rekrutacji trwa do 31.12.2020 r. Wsparcie będzie realizowane do 31 marca 2021 r.

Czytaj więcej: „Kompetencje dla Branży Turystycznej i sektora żywności wysokiej jakości” – zadania Anty-Covid

Wytyczne dla muzeów, bibliotek oraz organizatorów wydarzeń kulturalnych – aktualizacja

Możliwość zwiedzania grupowego w muzeach a także wprowadzenie szczególnych zasad dla bibliotek oraz organizatorów imprez w strefach żółtej i czerwonej - to tylko niektóre zmiany w zaktualizowanych wytycznych dla instytucji kultury oraz wydarzeń kulturalnych i artystycznych. Aktualizacji wytycznych przyświeca ograniczenie do minimum ryzyka zachorowania przy zachowaniu aktywności zawodowej i podczas korzystania z oferty kulturalnej.

Czytaj więcej: Wytyczne dla muzeów, bibliotek oraz organizatorów wydarzeń kulturalnych – aktualizacja