Poradnik dla przedsiębiorcy - Zasady współpracy z Wielką Brytanią

Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii (MRPIT) we współpracy z ekspertami właściwych urzędów administracji publicznej, w tym Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, opracowało „Zasady współpracy z Wielką Brytanią od 1 stycznia 2021 r. Poradnik dla przedsiębiorcy”.

Czytaj więcej: Poradnik dla przedsiębiorcy - Zasady współpracy z Wielką Brytanią

Gospodarowanie żywnością w tracie pandemii

Na stronie internetowej Federacji Polskich Banków Żywności opublikowano raport „Nie marnuj jedzenia 2020” oraz podsumowanie badań „Gospodarowanie żywnością w trakcie pandemii”. Poszczególne etapy łańcucha żywnościowego, tj. produkcję (rolnictwo, przetwórstwo, transport i  magazynowanie), obrót detaliczny (sieci handlowe i gastronomię) oraz gospodarstwa domowe przeanalizowano pod kątem przyczyn i skali marnowania żywności. 

Czytaj więcej: Gospodarowanie żywnością w tracie pandemii

Jak zwiększyć zadowolenie wymagających klientów w branży dystrybucji spożywczej? – bezpłatny webinar.

Dystrybucja spożywcza uważana jest za jedną z najbardziej wymagających branż. Jak sprostać wyzwaniom, przed którymi stoją aktualnie dystrybutorzy w branży spożywczej? Na to pytanie eksperci odpowiedzą podczas webinaru. Sprostanie oczekiwaniom klientów i budowanie lojalności wymaga szybkiego dostosowywania się do zmieniających się okoliczności. Jak sprostać wyzwaniom, przed którymi stoją aktualnie dystrybutorzy w branży spożywczej? Na to pytanie eksperci odpowiedzą podczas webinaru, który odbędzie się 29 października o godz. 14.00.

Czytaj więcej: Jak zwiększyć zadowolenie wymagających klientów w branży dystrybucji spożywczej? – bezpłatny...

Usługi rozwojowe dla branży spożywczej w celu ograniczenia wpływu COVID-19

Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości rozpoczęła nabór przedsiębiorstw zainteresowanych uzyskaniem wsparcia finansowego w obszarze szkoleń i doradztwa, które mają na celu ograniczenie kryzysu spowodowanego COVID-19. pakiet wsparcia dla sektora żywnościowego jest efektem współpracy ekspertów Sektorowej Rady ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości oraz PARP. Rekrutacja trwa do 30.11.2020 r.

Czytaj więcej: Usługi rozwojowe dla branży spożywczej w celu ograniczenia wpływu COVID-19